قناری ها پرندگانی کوچک ، زیبا و رنگارنگ،اجتماعی و سرسخت هستند. زیستگاه اصلی آنان جزایر قناری است و دو گونه وحشی و اهلی از آنها وجود دارد. آنها جزو پرندگانی هستند که به راحتی قابل تربیت و اهلی شدن هستند. پرورش این پرنده در ایران بسیاری از علاقه مندان را به خود مجذوب کرده است . جالب است بدانید که جنس نر این پرنده آواز می خواند و جنس ماده به تخم گذاری و تولید مثل می پردازد. قناری های که امروزه به صورت اهلی وجود دارند در اصل اصلاح شده نوعی پرنده وحشی با نام علمی سرینسکاناریوس هستند. در کشور ترکیه عده ایی به کار جوجه کشی از این پرنده مشغولند و سود خوبی هم از صادرات آن بدست می اورند.
شرایط و محل نگهداری از قناری به چه صورت است ؟
قناری را در قفسی که نسبتا بزرگ است و امکان جست و خیز به پرنده را می دهد نگهداری کنید تا با نشاط و سرحال باشند.میله قفس های قناری باید طوری ساخته شوند که خوب به هم متصل شوند و از رنگ هایی که مواد سربی ندارند برای رنگ کردن قفس استفاده کنید . چوبی که در داخل قفس برای نشستن قناری می گذارید باید از چوب های نرم و بدون خراش باشد تا کف پای آن میخچه نزند و مانع از بستر سازی برای انگل های قناری شود .
محل میله ها و چوب قفس باید محکم باشد تا وقتی قناری روی آن مینشیند احساس امنیت کند چون ترس در فصل تخم گذاری سبب بی نطفه شدن تخم می شود. زمانی که لازم است چوبهای قفس قناری را بشویید حتما آن را خشک کنید در غیر این صورت ممکن است قناری به روماتیسم مبتلا شود. اگر منافذی در قفسه باشد، انگلی به نام کنه قناری نفوذ پیدا می کند که در صورت سرایت به قناری ، باعث لاغری پرنده و در نهایت مرگ آن می شود بهتر است در فصل های گرم یک قطره از داروی ضد کنه بنام کرئوزوت در محل اتصال چوب و میله های قفس بریزید.
منبع : https://www.hovabator.ir/%d9%be%d8%b1%d9%88%d8%b1%d8%b4-%d9%82%d9%86%d8%a7%d8%b1%db%8c.html
درباره این سایت